Grundlæggelsen

Kvindelige Jurister blev grundlagt i september 2020 i København, Danmark af den jurastuderende Nynne Mørkeberg på 3. semester. Efterfulgt af et længerevarende ønske om og inspiration til at handle på udfordringen om manglende ligestilling blandt kønnene på arbejdsmarkedet, hvor kvinder  i det juridiske erhverv fortsat består af et mindretal i de ledende stillinger. 

Som led i ligestillingsdebatten i Danmark så hun en mulighed for at give plads til ambitiøse studerende til at skabe meningsfulde forbindelser med ligesindede og i samarbejdet med vores advisory-board og udvalgte støttende jurist- og advokatvirksomheder. 

Ved at arbejde sammen kan vi løfte og styrke hinanden. Kvindelige Juristers arbejde sigter mod at bidrage til en bevægelse, der kæmper for en højere procentdel kvinder i ledende stillinger inden for den juridiske profession. 

Kvindelige Jurister er engagerede i at kunne tilbyde kvinder mulighed for at skabe forbindelser til deres kvindelige medstuderende og fremme deres karriere gennem forskellige arrangementer og mentorordning med fagfolk inden for faget. Medlemskabet følger de studerende gennem universitetet, til de færdiguddannede og ind i deres fremtidige karriere.