Kvindelige Jurister blev grundlagt af Nynne Mørkeberg i september 2020, mens hun læste jura på 3. semester på Københavns Universitet. Foreningen blev stiftet som følge af et længerevarende ønske om og inspiration til at handle på udfordringen om manglende ligestilling blandt kønnene på arbejdsmarkedet – et arbejdsmarked hvor kvinder også inden for det juridiske erhverv fortsat er i mindretal i de ledende stillinger. 

Som led i ligestillingsdebatten i Danmark så hun en mulighed for at skabe plads for ambitiøse studerende til at skabe meningsfulde forbindelser med ligesindede, hvilket sidenhen er blevet til et samarbejde med vores advisory-board og udvalgte støttende jurist- og advokatvirksomheder. 

Foreningens mantra var og er stadig, at ved at arbejde sammen kan vi løfte og styrke hinanden. Kvindelige Juristers arbejde sigter mod at bidrage til en bevægelse, der kæmper for en højere procentdel af kvinder i ledende stillinger inden for den juridiske profession. 

Kvindelige Jurister er derfor engagerede i at kunne tilbyde kvinder mulighed for at skabe forbindelser til deres kvindelige medstuderende og fremme deres karriere gennem forskellige arrangementer og mentorordninger med fagfolk indenfor faget. Medlemskabet følger de studerende gennem universitetet til de er færdiguddannede og ind i deres fremtidige juridiske karriere.