Kvindelige Jurister x Kennedys: Diversitet i ledelse

Tirsdag d. 14. marts 2023 kl. 16.30

Ifølge European Institute for Gender Equality (EIGE) var der i 2022 kun 31,6 % kvinder blandt bestyrelsesmedlemmer i børsnoterede selskaber i EU, og udelukkende 8 % kvinder havde titlen som formand. Dette ønsker EU at gøre op med gennem vedtagelsen af det nye EU-direktiv, der stiller krav om kønskvoter i bestyrelser for børsnoterede selskaber i EU.

Forslaget lægger op til, at børsnoterede selskaber inden 2027 skal sikre, at mindst 40 % af deres menige bestyrelsesposter eller 33 % af deres menige og ledende bestyrelsesposter besættes af personer af det underrepræsenterede køn.

Hvordan implementerer man disse krav i det danske erhvervsliv, og hvorfor er der denne kønsforskel i ledende positioner i Danmark?

For at besvare disse spørgsmål og give en bedre forståelse af, hvad EU-kvoterne vil betyde for dansk erhvervsliv, har vi i samarbejde med advokatvirksomheden Kennedys planlagt et spændende program til jer.
Indledningsvis vil Noura Sultan, Legal Associate hos Kennedys, fortælle om de nye skærpede lovkrav til kvoter i bestyrelser, og hvordan det vil implementeres i dansk erhvervsliv.

Noura har studeret i England og har sidenhen haft en international karriere inden for juraen. Med hendes erhvervserfaring uden for Danmark, samt hos Kennedys, som er et internationalt advokathus med over 72 kontorer verden over, vil hun med sit internationale udsyn bl.a. give os en indsigt i kravet om større diversitet.

For at give en bedre forståelse af de underliggende problematikker, der har gjort EU-kvoterne nødvendige for at nå en større ligestilling, vil Sara Louise Muhr derefter holde et oplæg om diversitet i ledelse, ubevidst bias og inkluderende lederskab.

Sara er professor på Copenhagen Business School og har forsket i ledelsesidentitet og Human Ressource Management (HRM) i mere end 15 år. Sara vil med udgangspunkt i sin forskning og faglige ekspertise om emnet fortælle om ledelse, køn, diversitet og inklusion på baggrund af empirisk data, ligesom hun vil give eksempler på bias og stereotyper.
Arrangementet afsluttes med spørgsmål og networking, hvor Kennedys vil byde på en let anretning og drikke.

TIDSPLAN
16:00-16.30: Ankomst
16:30-16:35: Velkomst v/ Heidi Bloch, Partner hos Kennedys
16:35-17:05: Oplæg af Noura Sultan, Associate hos Kennedys
17:05-17:15: Pause
17:15-18:15: Oplæg af Sara Louise Muhr, Professor (MSO), ph.d. på CBS
18:15-19:30: Network og forplejning

LOKATION
Kennedys Law
Regnbuepladsen 5, 4, th.
1550 København V

TILMELDING

(LINK TIL TILMELDING)

Vi glæder os til at se jer!